Koren - Zuid-Holland

   

1. 'Die Gouwe San'ghers
2665 XL Bleiswijk (gemeente Lansingerland)
Een middelgroot maar zeer dynamisch mannenkoor. Die Gouwe Saghers heeft 78 leden. Het is een algemeen mannenkoor, toegankelijk voor iedere man, die op goed niveau wil zingen en dat ook wil uitdragen.
 
2. 't Heijdse Vismaatjeskoor
Ter Heijde (gemeente Westland)
Het koor bestaat uit ± 80 zangers en zangeressen, welke een gedeelte van het repertoire 4 stemmig brengen. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Nederlandstalige zeemansliederen.
 
3. Acapellagroep FMajeur7
Zoetermeer
De groep is in 1990 opgericht door enkele oud-leden van een jongerenkoor. De naam "FMajeur7" heeft de groep te danken aan het akkoord F Majeur 7. De klanken van dit akkoord was hun eerste zangprobeersel.
 
4. Appassionato
2351 WB Leiderdorp
Gemengd Koor Appassionato telt 30 leden. Op dinsdagavond repeteren ze onder begeleiding van een dirigent/pianist van 20.00 tot 22.00 uur in basisschool 't Bolwerk, Leiderdorp. Zingen licht klassiek o.a. musicals, popsongs en wereldliederen.
 
5. Archicapella
Den Haag
Eén van de meest kleur- en klankrijke koren die de Archipelbuurt rijk is. Al sinds 1992 bruist dit koor van enthousiasme en liefde voor het zingen. Het repertoire is afwisselend en komt uit alle windstreken.
 
6. Brandweermannenkoor
Dordrecht
Koor van uitsluitend brandweerlieden en BHV'ers. Opgericht in 1985 en uitgegroeid naar zo'n 50 leden.
 
7. Bravour
Woerden
Koor Bravour is een gezellige club zingende mannen uit het Groene Hart.
 
8. Cantiamo
Delft
Vrouwenkoor met enkel en alleen enthousiaste meiden in de leeftijdscategorie van 15 tot 35 jaar. Het repertoire heeft een eigentijds, nationaal en internationaal karakter waarmee een breed publiek bereikt kan worden.
 
9. Charles Vermeer Zanginstituut
2900 AA Capelle aan den IJssel
Het instituut herbergt 11 zangkoren waaronder 9 pop-rockkoren in diverse regio's, een klassiek- en 1 gospelkoor. De vocalvizi methode maakt het voor haast iedereen mogelijk te zingen in een koor.
 
10. Chosen Gospel Choir
's-Gravendeel
Het koor brengt op onderscheidende wijze verschillende stromen gospelmuziek. Het repertoire is opgebouwd uit energieke gospels welke worden afgewisseld met prachtige ballads.
 
11. Christelijk Koor Joy
Rotterdam
Een zeer gevarieerd meerstemmig repertoire voor uitvoeringen in kerken, verpleeghuizen en voor een concert zo nu en dan.
 
12. Christelijk Ouddorps Koor
3253 AB Ouddorp (gemeente Goeree-Overflakkee)
Een koor wat 10 jaar bestaat en momenteel 55 leden telt afkomstig uit Ouddorp en Goedereede. Christelijk mannenkoor wat veel concerten geeft in de buurt van Goeree Overflakkee
 
13. Con Passione kamerkoor
2371 RE Roelofarendsveen (gemeente Kaag en Braassem)
Kamerkoor Con Passione is een koor met een bijzonder gave koorklank. Het koor telt 15 leden en treedt per jaar 5 a 6 keer op.
 
14. Corps d'Esprit
Rotterdam
Een amateurkamerkoor onder leiding van Patrick Pranger. Een hardwerkend ensemble, dat streeft naar voortdurende progressie en tegelijkertijd geniet van het samen muziek maken.
 
15. De Eilanders
3286 BG Klaaswaal (gemeente Cromstrijen)
Opgericht door samenwerking van Stichting Kans en dirigent/ koorcoach Ab Spruit. Het gemengde koor zingt het Hollandse lied, aangevuld met anderstalige muziek uit de zeventig- en tachtiger jaren.
 
16. De Kaapstander
Oudewater
Het shantykoor telt 40 enthousiaste zangers en zangeressen afkomstig uit Oudewater, Gouda en omstreken. De muzikale begeleiding bestaat uit o.a. accordeons, trekzak, viool, gitaar en banjo. Elke dinsdagavond worden de zeemansliederen geoefend.
 
17. De Maeze Sanghers
Maassluis
"Die Maeze Sanghers" zijn voornamelijk mannen 'met zout water in de aderen', maar er is ook een vijftal dames lid van het koor. Het scheepsorkest verzorgt de muzikale ondersteuning.
 
18. De Vlietzangers
Rijnsburg (gemeente Katwijk)
Koor met een breed repertoire van Shanty liedjes en andere liedjes die met de zee te maken hebben.Verder heeft het koor ook nog een aantal echte Hollandse meezingers op haar repertoire.
 
19. Deo Sacrum
Delft
Voor het koor is het uitvoeren van de gregoriaanse gezangen een van de onmisbare peilers, met name voor de mannen is daar grote interesse voor. Met grote regelmaat wordt door het zangkoor in de mooie "Maria van Jessekerk" aan de Burgwal te Delft.
 
20. Elijah, Gospel & Soul Choir
Leiden
Van traditionele gospelsongs tot wereldberoemde soulhits: met een ongekend breed repertoire zorgt Elijah voor een onvergetelijk optreden met eersteklas musici, opzwepende zang en dans: muziek waarbij niemand stil kan blijven zitten.
 
21. Erasmus Kamerkoor Rotterdam
Rotterdam
Opgericht in 1989 en in eerste instantie als studentenkamerkoor. In de loop der jaren is het koor uitgegroeid tot een veelzijdig muziekgezelschap, dat thans bestaat uit een vaste kern van ongeveer 18 zangers (m/v).
 
22. FF- ANDERS
2377 BC Oude Wetering (gemeente Kaag en Braassem)
Gemengd koor. Zingt Nederlandstalige oude en eigentijdse liedjes. En meestal ff anders..
 
23. Gaudete - Gregoriaans Koor DH
Den Haag
Gregoriaans Kkoor, gemengd mannen-vrouwen.
 
24. Hemelsbreed
Rotterdam
Het koor bestaat uit 20 leden (leeftijd ca. 20-50 jaar) en staat onder leiding van dirigent Willem Blonk.
 
25. Het Randstedelijk Mannenkoor
Spijkenisse
Groot mannenkoor voor vierstemmigekoorzang.
 
26. Hollands Chr. Mannenkoor
2651 DS Berkel en Rodenrijs (gemeente Langsingerland)
Allemaal mannen, maar toch zijn ze in zekere zin een gemengd gezelschap: Qua samenstelling zijn ze namelijk een oecumenisch (interkerkelijk) koor.
 
27. Hosanna
Gouda
Christelijk gemengd koor bekend van de kerstconcerten in de St. Janskerk. Er is een grote mate van vriendschap en naast het serieuze repeteren is er ook ruimte voor onderlinge gezelligheid.
 
28. Ichthus
Sliedrecht
Christelijk Sliedrechts Mannenkoor Ichthus heeft een repertoire van eenvoudige Nederlandstalig geestelijke liederen, die met gevoel gezongen worden. Ook klassieke werken en buitenlandstalig repertoire komt in bescheiden mate voor.
 
29. In Honorem Dei
Schiedam
RK Mannenkoor dat Gregoriaanse gezangen...en meerstemmige werken ten gehore brengt.
 
30. Jong Mannenkoor Ethan
Sliedrecht
Mannenkoor met zo’n 20 leden. Het koor gaat voor een mooie mannenzang met warme, statige orgelbegeleiding, waarbij voornamelijk Nederlandstalige psalmen en gezangen gezongen worden in ‘romantische’ zettingen.
 
31. Jongerenkoor Challenge
Dordrecht
Interkerkelijk Jongerenkoor Challenge uit Dordrecht. Challenge is een christelijk koor voor jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 30 jaar.
 
32. Jubilate
Katwijk
Katwijks christelijk Mannenkoor. Actief koor, dat zelfs een concertreis naar Italie heeft ondernomen.
 
33. Kamerkoor Vocapella
2722 PC Zoetermeer
Bestaat uit ongeveer 22 zangers en zingt meestal a capella.
 
34. Kattuks Volk
Katwijk
Kattuks Volk noemt zich een Gezelligheids Koor omdat zij het plezier in zingen willen delen met het publiek en daarom wordt men dan ook tijdens optredens van harte uitgenodigd om mee te zingen!
 
35. Koor Fortissimo
Adresgegevens onbekend
Een gemengd koor dat een zeer uiteenlopend en gevarieerd repertoire zingt. Van pop tot klassiek, van gospel tot musical en kerstliederen. Regelmatig wordt er opgetreden. De leden zijn zeer enthousiast en willen de lat voor zichzelf steeds een beetje hoger leggen.
 
36. Kunstinn
Ypenburg (gemeente Den Haag)
Behalve het plezier van samen zingen gaan ze werken aan zangtechniek, ademhaling, meerstemmigheid en performance. D.m.v. 10 lessen leer je de basisvaardigheden van het zingen.
 
37. Kunstinn
Den Haag
Behalve het plezier van samen zingen gaan ze werken aan zangtechniek, ademhaling, meerstemmigheid en performance. D.m.v. 10 lessen leer je de basisvaardigheden van het zingen.
 
38. Kunstinn
Rijswijk
Behalve het plezier van samen zingen gaan ze werken aan zangtechniek, ademhaling, meerstemmigheid en performance. D.m.v. 10 lessen leer je de basisvaardigheden van het zingen.
 
39. Kunstinn
Delft
Behalve het plezier van samen zingen gaan ze werken aan zangtechniek, ademhaling, meerstemmigheid en performance. D.m.v. 10 lessen leer je de basisvaardigheden van het zingen.
 
40. Kwintessens Vrouwenkoor
1082 NM Amsterdam
Zingt over blijheid, toorn en verdriet, over liefde en afscheid nemen, kortom over het leven. Dit alles komt langs in liederen uit vervlogen tijden en meer nabije jaren. Uitgevoerd met passie en plezier, met enthousiasme, betrokkenheid en humor.
 
41. Mixed Voices
Rotterdam
Zesstemmig vrouwenkoor uit Rotterdam met een veelzijdig repertoire: ballads, gospel, musical, jazz, maar ook licht klassiek en een enkele smartlap. Veelal Engelstalig, maar ook uitstapjes naar Nederlandstalig, Frans of Portugees.
 
42. Musicalkoor Happy Together
3203 BK Spijkenisse
Zingt liedjes uit diverse musicals zoals: Les Miserable, Miss Saigon, Chess, The Sound Of Music, Fiddler On The Roof, Sister Act en Cabaret.
 
43. Nieuwerkerks Vrouwenkoor
Nieuwerkerk aan den IJssel (gemeente Zuidplas)
Het repertoire is eigentijds en luchtig, en behoolijk gevarieerd bovendien. Ze hebben vrolijke voorjaarsliedjes zoals 'In the merry month of May', maar daarnaast ook wat steviger werk zoals 'Ave Maris Stella'.
 
44. Oeral Kozakkenkoor

Liederen uit de Russisch orthodoxe liturgie en traditionele folkloristische liederen uit het Oude Rusland. Hoewel het koor bestaat uit ruim 30 amateurzangers is de prestatie van professioneel niveau. Het koor staat dan ook onder leiding van professionals, waaronder de bekende televisiepresentator, musicoloog en pianist.
 
45. Orpheus
3132 RA Vlaardingen
Vlaarding's Mannenkoor. Bestaat uit ongeveer 70 leden. Ze zingen vooral klassiek, spirituals, russisch, frans, duits, engels en kerstmuziek.
 
46. Popkoor Mikado
Benthuizen (gemeente Rijnwoude)
Popkoor Mikado is een popkoor met zo’n 65 enthousiaste, swingende zangliefhebbers. Iedereen die graag zingt kan zich er thuis voelen.
 
47. Popkoos Pleasure
3119 CW Schiedam
Bestaat uit mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 tot 73 jaar, die met veel enthousiasme popsongs ten gehore brengen, van Abba tot Marco Borsato tot Queen.
 
48. Pro Cantare
Den Haag
Het koor voert de stukken meestal a capella uit, maar wordt bij concerten of CD opnames af en toe ook begeleid door bijvoorbeeld een harp, piano of vleugel, of een klein ensemble van strijkers.
 
49. Projectkoor Intermezzo
2912 TK Nieuwerkerk aan den IJssel (gemeente Zuidplas)
Koor wat met name klassieke muziek zingt, maar ook uitstapjes maakt naar het lichtere genre. Op de site algemene informatie, foto's en de agenda voor de komende tijd. Via de site zijn ook Youtube fimpjes te zien.
 
50. Rumor di Mare
Leiden
Dit zeemanskoor onderscheidt zich door een uitgebreid en eigenzinnig internationaal repertoire van bekende en vooral ook minder bekende liederen ten gehore gebracht, waaronder in het Frans, Engels, (plat)Duits, Russisch en Pools.
 
51. Scheveningen
Scheveningen (gemeente Den Haag)
Mannenkoor. Het algemeen christelijk koor telt ongeveer 90 leden die ruim in leeftijd variëren. Veel uitvoeringen per jaar.
 
52. Schevenings VissersvrouwenKoor
Scheveningen (gemeente Den Haag)
Hopen nog vele jaren hun liederen ten gehore te mogen brengen, tot eer van de Schepper, die ze jaren heeft geleid.
 
53. Schola Cantorum Dordrecht
Dordrecht
De Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht en Omstreken is een oecumenische groepering, waarin Evangelisch-Luthersen, Gereformeerden, Hervormden, Rooms-Katholieken en zelfs mensen die niet kerkelijk gebonden zijn, elkaar vinden in het maandelijks v
 
54. Schola Cantorum Isala
3068 LR
De schola is opgericht in juni 2010 en bestaat inmiddels uit veertien mannen die allen het Gregoriaans een warm hart toedragen. De schola wil proberen dit prachtige erfgoed in stand te houden.
 
55. Schoonhovens Vrouwenkoor
Schoonhoven (gemeente Krimpenerwaard)
Tegenwoordig heeft het koor een gevarieerd repertoire met verschillende muziekstijlen van vrolijk tot melancholisch, van eigentijds tot klassiek. Op dit moment bestaat het koor uit zo'n 20 vrouwen. Ze zingen twee- en drie stemmige liederen in verschillende genres. Het koor staat o.l.v. Bas Verboom.
 
56. Shantykoor Albatros
Rotterdam
Gezelligheid en de losse sfeer zijn kenmerken van het koor. Gezien het aantal optredens zeer gewaardeerd door de opdrachtgevers.
 
57. Shantykoor Buitengaats
3332 XH Zwijndrecht
Opfgericht 8 september 2008. Dirgent Tom Mientjes. Shanty en zeemansliedjes. Mannen en vrouwen, maar vooral: gezelliggggg.
 
58. Shantykoor De Marconisten
2451 AG Leimuiden (gemeente Kaag en Braassem)
Het shantykoor, dat bestaat uit een gedreven dirigent, vier instrumentalisten en ruim veertig enthousiaste zangers.
 
59. Shantykoor Scheveningen
2715 AJ Zoetermeer (gemeente Den Haag)
Gemengd koor met 60 leden incl. 2 gitaristen en 4 accordionisten, drummer en 2 fluitisten. Laat zich horen op allerlei festiviteiten zoals Shantyfestivals , in verzorgingshuizen en vele andere evenementen.
 
60. Stichting Corda Vocale
2270 AP Voorburg (gemeente Leidschendam-Voorburg)
Bestaat uit een aantal verschillende koren. Het concertkoor voert over het algemeen grotere klassieke muziekstukken uit, terwijl de stichting zich meer richt op licht klassiek, musical en populair. De stichting streeft op deze manier naar "voor elk wat wils".
 
61. The Blue Voices
Dordrecht
Politievrouwenkoor uit Zuid-Holland-Zuid. Het koor bestaat uit 40 leden en het repertoire bestaat uit populaire liedjes. Zij zijn dus geenszins suf, of saai, maar een gezellig koor.
 
62. The New Life Singers
Schiedam
Gospelkoor opgericht in 1985 bestaat uit 30 leden onderverdeeld in sopranen, mezzosopranen, alten, tenoren en bassen. Ze zingen voornamelijk Engelstalige gospels o.l.v. dirigent Robert H. Vorwald en worden begeleid op piano door Rob van den Berg.
 
63. The Skyline Sisters
3053 CG Rotterdam
27 enthousiaste en leergierige vrouwen zingen barbershop (vierstemmig, ŕ capella) in Rotterdam. Het enige barbershopkoor voor vrouwen in Rotterdam.
 
64. The Sprinter Singers
2724 JB Zoetermeer
Gemengd interkerkelijk koor heeft rond de 50 leden. Zij treden regelmatig op in kerkdiensten, maar organiseren ook regelmatig een eigen concert. Actieve vereniging en de repetitieavond is op woensdag.
 
65. Viswijvenkoor
Leiden
Kort na de oprichting telde het koor al zeventig leden en inmiddels is er een flinke wachtlijst. Steeds vaker worden de vrouwen gevraagd voor een optreden bij nautische evenementen en andere festiviteiten.
 
66. Vocal Group Timeless
3223 VH Hellevoetsluis
Een gemengde groep van 18 muzikale mensen, ze zingen a cappella, close harmony en komen uit Hellevoetsluis. Repertoire? Pop van Blöf, ballads van Joël, tango van Piazzolla.
 
67. Vocalise Ypenburg
2497 DN Den Haag
Een heel leuk modern repertoire. Zij zingen zowel in het Nederlands maar ook in het Engels en zelf Zuid-Afrikaans schuwen ze niet. Populaire popmuziek, maar ook folkloristische liedjes. Bekende en onbekende nummers. Veel muziek is bewerkt door de dirigent voor de diverse stemsoorten.
 
68. Voices Unlimited
Den Haag
Gemengd koor van circa 70 leden uit Den Haag en omstreken. Een vereniging die het heerlijk vindt om met elkaar de pan uit te swingen. Repeteren elke maandagavond in Den Haag centrum en treden meerdere malen per jaar op.
 
69. Voor de Mast
Katwijk
Het gezelschap bestaat uit 50 zangers en muzikanten (accordeon, banjo gitaar, dwarsfuit, penny-whistle en mondharmonica). Het repertoire bestaat uit Engels- en Nederlandstalige shanties en zeemansliederen.
 
70. Vrouwenkoor Enjoy
Zoetermeer
Koor voor vrouwen van 25 tot 55 jaar. Het repertoire bestaat uit popsongs/musical en filmmuziek; bijvoorbeeld een medley uit The Cats, medley van California Dreaming, Stand By Me etc.
 
71. we12sing
2904 EN Capelle aan den IJssel
Het megapopkoor gebruikt de zangmethode van Multi Mix Music. Het repertoire bestaat voornamelijk uit pop- en rockliedjes. Iedereen kan meezingen, met of zonder koorervaring.
 
72. Westlands Mannenkoor
Naaldwijk (gemeente Westland)
Een van de grotere mannenkoren van Nederland. Het Westlands Mannenkoor verzorgt per jaar ongeveer 15 á 20 optredens.
 
73. Westlandse koorver. Musica
Monster (gemeente Westland)
Het koor heeft een uitgebreid repertoire met diverse stijlen en artistieke kwaliteiten die goed uitkomen in samenwerking met de optredende artiesten.
 
74. Zanggroep Encore
Rockanje (gemeente Westvoorne)
Een gemengd koor met ongeveer 65 leden. Het repetoire bestaat uit een gezellige mix van swingende, rustige, aangrijpende nummers en soms een tikkeltje volksmuziek.
 
75. Zanggroep Kerygma
Capelle aan den IJssel
Zij zijn een enthousiast interkerkelijk koor uit Capelle aan den IJssel en (inmiddels) wijde omgeving. Het repertoire is veelzijdig – het bestaat uit Nederlands- en Engelstalige nummers, ballads, gedragen - en up-tempo nummers, zowel kerkelijke liederen als gospel- en opwekkingsliederen.
 
76. Zanggroep Together Again
2552 DV Den Haag
Deze enthousiaste groep zingt Country, Modern en Evergreens.
 
77. Zangkoor 'Cheerio' Schoonhoven
Schoonhoven
Nederlandstalig gemengd koor, opgericht in juli 2002. Het koor bestaat uit een zestigtal enthousiaste vrouwen en mannen die iedere veertien dagen uit volle borst oefenen en graag willen optreden.
 
78. Zuidhollands Operakoor
2544 VS Den Haag
Het koor zingt niet alleen delen uit opera's, maar ook operettemelodieën en songs uit musicals. Dit alles onder de bezielende leiding van Miroslav Dimitrov (repetitor). Lid van de Koninklijke Bond van Zang- en Oratoriumverenigingen.
 

Meer pagina's betreffende Koren:

 
Koren - Aanverwant - Overzicht van Koren, zangkoren - Aanverwante informatie
Koren - Alles - Overzicht van Koren - zangkoren
Koren - Drenthe - Overzicht van Koren, zangkoren - Drenthe, Drente
Koren - Flevoland - Overzicht van Koren, zangkoren - Flevoland
Koren - Friesland - Overzicht van Koren, zangkoren - Friesland
Koren - Gelderland - Overzicht van Koren, zangkoren - Gelderland
 
Koren - Gospel - Overzicht van Gospel, gospelkoren
Koren - Gregoriaans - Overzicht van Gregoriaanse koren
Koren - Groningen - Overzicht van Koren, zangkoren - Groningen
 
Koren - Kinderkoren - Overzicht van Kinderkoor, kinderkoren
Koren - Limburg - Overzicht van Koren, zangkoren - Limburg
Koren - Mannenkoren - Overzicht van Mannenkoor, Mannenkoren
Koren - Noord-Brabant - Overzicht van Koren, zangkoren - Noord-Brabant, Noord Brabant
Koren - Noord-Holland - Overzicht van Koren, zangkoren - Noord-Holland, Noord Holland
Koren - Overijssel - Overzicht van Koren, zangkoren - Overijssel
Koren - Russisch - Overzicht van Russische koren
Koren - Shanti - Overzicht van Shanti, shantikoren
Koren - Theater - Overzicht van Theaterkoren
Koren - Utrecht - Overzicht van Koren, zangkoren - Utrecht
Koren - Vrouwenkoren - Overzicht van Vrouwenkoor, Vrouwenkoren
Koren - Zeeland - Overzicht van Koren, zangkoren - Zeeland
Koren - Zuid-Holland - Overzicht van Koren, zangkoren - Zuid-Holland, Zuid Holland
 

Gerelateerde pagina's:

Muziekgenres overig - Aanverwant - Muziek in Nederland. Aanverwante informatie
Muziekgenres overig - Musicals - Muziek - Musicals
Muziekgenres overig - Religieus - Overzicht van Muziek - Religieus
Muziekgenres overig - Wereldmuziek - Muziek - Wereldmuziek
Slangen - Korenslangen - Overzicht van Slangen - Korenslangen
 

Gerelateerde pagina's betreffende zuidholland:

Bands - Zuid-Holland - Overzicht van Nederlandse bands - Zuid-Holland, Zuid Holland
Fanfares - Zuid-Holland - Overzicht van Fanfares - Zuid-Holland, Zuid Holland
Gitaarles - Zuid-Holland - Overzicht van Gitaarles in Zuid-Holland, Zuid Holland
Harmonie - Zuid-Holland - Overzicht van Harmonie orkesten - Zuid-Holland, Zuid Holland
Muziekscholen - Zuid-Holland - Overzicht van Muziekschool, muziekscholen in Zuid-Holland, Zuid Holland
Muziekwinkels - Zuid-Holland - Overzicht van muziekwinkels - Zuid-Holland, Zuid Holland
Pianoles - Zuid-Holland - Overzicht van Pianoles in Zuid-Holland, Zuid Holland
Poppodia - Zuid-Holland - Poppodia en popmuziek in Zuid-Holland, o.a. in Den Haag, Delft, Rotterdam, Vlaardingen, Schiedam, Dordrecht, Leiden, Zoetermeer, Gouda. Een overzicht
Zangles - Zuid-Holland - Overzicht van Zangles in Zuid-Holland, Zuid Holland
   

Gratis link toevoegen (via B9.nl, wordt doorgeplaatst) © 2007-2018 iiD